Λιαμπας Σαραντης Αγγελος, Phd

Δασολόγος, Διδάκτωρ του τμήματος Δασολογίας & Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δ.Π.Θ. με μεταπτυχιακό στο ίδιο τμήμα στην “Αειφορική Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων –  Χαρτογράφηση Φυσικού Περιβάλλοντος”.  Η διατριβή του έχει θέμα “Αειφορική Διαχείριση Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων – Διάνοιξη Δασών για Ξυλομεταφορά και Προστασία“, ενώ σε όλο αυτό το διάστημα έχει πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά και πολλές συμμετοχές σε Διεθνή Συνέδρια και Σεμινάρια.

Στην επαγγελματική του πορεία συγκαταλέγονται το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης όπου εργάστηκε ως δασολόγος στα πλαίσια της πρακτικής του άσκησης. Στην προϋπηρεσία  του συμπεριλαμβάνονται τόσο οι δημόσιοι οργανισμοί όπως η Διεύθυνση Δασών Πιερίας, η Ανατολική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη όσο και οι ιδιωτικές εταιρείες όπως η “Έργα Πρασίνου Ε.Τ.Ε.”.

Στην ερευνητική και συγγραφική του δραστηριότητα περιλαμβάνονται δημοσιεύσεις σε ξενόγλωσσα περιοδικά, δημοσιεύσεις και περιλήψεις σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων (proceedings papers and abstracts). Παράλληλα έχει συμμετάσχει σε χρηματοδοτούμενα ερευνητικά προγράμματα σαν ερευνητής, με πιο σημαντικό το πρόγραμμα ΘΑΛΗΣ ΕΣΠΑ (2007-2013). Επίσης, έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και επιστημονικών συναντήσεων.